Λειβαδίτης – Οδοιπορικό στο δημιούργημα του νερού με συντροφιά την παλέτα της φύσης

Λειβαδίτης - Οδοιπορικό στο δημιούργημα του νερού με συντροφιά την παλέτα της φύσης

Ξεκινήσαμε πρωί – πρωί για το χωριό το οποίο είναι κτισμένο σε υψόμετρο 1300μ και που μετά από έντονη ανάβαση φτάνεις σε αυτό. Η εποχή είναι όμως πραγματικά ιδιαίτερη και σε κάθε στροφή η φύση λες και έχει βαλθεί να σε μαγέψει ακόμα πιο πολύ με τα χρώματα που σου παρουσιάζει.

Αξίζει την ανάβαση στο χωριό που μπορεί να είναι ένα κλασικό ορεινό μικρό χωριό αλλά σε λίγα χιλιόμετρα από αυτό βρίσκεται ένας από τους πιο όμορφους καταρράκτες της χώρας μας.

Για τους μυημένους στην πεζοπορία ξεκινάει από το χωριό μονοπάτι για τον καταρράκτη που έχει μήκος 9 χιλιόμετρα, ενώ για αυτούς που τους αρέσει το περπάτημα υπάρχει και το μονοπάτι μήκους 2 χιλιομέτρων που το συναντάς μετά από μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από βατό δρόμο. Τέλος για όσους έχουν κατάλληλο αυτοκίνητο ο δρόμος που γίνεται συνεχίζει γίνεται πιο δύσκολος μα φτάνει μόλις 300 μέτρα από τον καταρράκτη. 

Η διαδρομή μέχρι τον καταρράκτη μέσα στο δάσος

Πήραμε την ενδιάμεση λύση των 2 χιλιομέτρων που είναι πραγματικά υπέροχη γιατί περνάς μέσα από ένα υπέροχο δάσος που την εποχή αυτή συναντάς όλα τα χρώματα της φύσης μέσα στο κάθε ένα κλαδί αλλά και στο κάθε βήμα σου. Κυριολεκτικά σταματήσαμε για να θαυμάσουμε το τοπίο πάρα πολλές φορές ενώ συχνά ερχόταν στο μυαλό μας οι στίχοι “σημασία δεν έχει μόνο ο προορισμός, αλλά το ταξίδι”.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ακόμα και μετά από περπάτημα 1500 μέτρων δεν ακούς το νερό! Πλησιάζεις μεν τον καταρράκτη αργά και σταθερά μα ο αχός από το πέσιμο των νερών ακούγεται στα τελευταία μέτρα. Επίσης αξίζει να αναφερθεί πως το μονοπάτι είναι συνεχώς κατηφορικό και το λέμε αυτό γιατί έχει το νόημά του για την επιστροφή σας. 

Φτάνοντας στον καταρράκτη

Η εικόνα που συναντάς καθώς φτάνεις όμως στον προορισμό σου δεν είναι εύκολο να περιγραφεί με λόγια και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι εύκολο να περιγραφεί και με φωτογραφίες.

Σαν κρυμμένο στολίδι εκεί ανάμεσα σε θεόρατους βράχους βρίσκεται το σημείο όπου το νερό από ύψος 60 μέτρων δημιουργεί αυτόν τον θεαματικό καταρράκτη. Χρειαστήκαμε μερικά λεπτά να συνέλθουμε από το δέος που μας δημιουργησε αυτό που αντικρίζαμε μπροστά στα μάτια μας.

Πραγματικά πρέπει να φτάσετε σε αυτό το σημείο εσείς για να αντιληφθείτε την ομορφιά αλλά και το γιατί το σημείο είναι τόσο ξακουστό και γνωστό ακόμα και σε ξένους που έρχονται να τον θαυμάσουν. Μπορεί και εμείς να έχουμε γυρίσει αρκετές ημέρες πια από το ταξίδι μας στο σημείο αυτό, αλλά η ομορφιά αυτή δεν ξεχνιέται, μένει ανεξίτηλα γραμμένη μέσα στο μυαλό μας, όπως έμειναν και τα δύο υπέροχα αλλά ανηφορικά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουμε ξανά στο αυτοκίνητο μας.

Δείτε υπέροχες φωτογραφίες από το οδοιπορικό μας

Φωτογραφίες – Κείμενο: Ηλίας Κοτσιρέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!