Φροντίδα των ματιών | Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας

Φροντίδα των ματιών | Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας

Εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την όρασή τους, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει ελλειπής ενημέρωση σχετικά με την υγεία των ματιών.

Τα προβλήματα αυτά στην ψηφιακή εποχή που όλοι βρισκόμαστε μονίμως μπροστά από μία οθόνη, μπορεί να επιδεινωθούν με τις κυριότερες ενοχλήσεις να αφορούν σε:

• Κόπωση των ματιών

• Ξηροφθαλμία

• Θολή όραση

• Πονοκεφάλους

Πρόκειται για καταστάσεις που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα και την παραγωγικότητα των χρηστών.

Ωστόσο, με την κατάλληλη ενημέρωση, την εφαρμογή σωστών πρακτικών και προληπτικών οφθαλμολογικών ελέγχων τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα μπορούν εύκολα να διορθωθούν, βελτιώνοντας έτσι την υγεία και τη ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Το ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑΣ είναι η πρώτη και μοναδική υπερσύγχρονη οφθαλμοχειρουργική μονάδα στην περιοχή της Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

Αποτελεί ουσιαστικά το αποτέλεσμα του οράματος των δημιουργών της, για μία οφθαλμολογική μονάδα που θα μπορεί να προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες διαγνωστικής και μικροχειρουργικής οφθαλμολογίας με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής. Άριστη αντιμετώπιση και φροντίδα των ασθενών, υπερσύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και καταξιωμένο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό, είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της λειτουργίας του.

Το ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΔΡΑΜΑΣ στεγάζεται σε ανεξάρτητο κτίριο που βρίσκεται στο 5ο χλμ. της εθνικής οδού Δράμας – Καβάλας και οι δραστηριότητες του εκτείνονται σε τρεις ορόφους. Διαθέτει δυο υπερσύγχρονες χειρουργικές αίθουσες όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις μικροχειρουργικής του οφθαλμού στις οποίες περιλαμβάνονται ο καταρράκτης, το γλαύκωμα, οι ενδοϋαλοειδικές εγχύσεις καθώς και επεμβάσεις της ωχράς κηλίδας και υαλοειδούς. Την αρτιότητα της λειτουργίας του χειρουργικού τμήματος εξασφαλίζει η παρουσία της πλέον σύγχρονης χειρουργικής σουίτας της κορυφαίας αμερικανικής εταιρείας ALCON που περιλαμβάνει τα μηχανήματα φακοθρυψίας INFINITY, CENTURION και CONSTELLATION καθώς και το νέο μηχάνημα Stellaris της Bausch and Lomb. Στα καινούρια μηχανήματα περιλαμβάνονται το νέο μικροσκόπιο LUXOR LX3, το διαγνωστικό μηχάνημα A-B scan, το επεμβατικό μηχάνημα laser Argon και το δεύτερο μικροσκόπιο της κλινικής το Haag-Streit. Διαθέτει επίσης τρία ανεξάρτητα εξεταστήρια όπου μπορούν να πραγματοποιηθούν όλες οι γενικές οφθαλμολογικές εξετάσεις όπως η αυτόματη διάθλαση, η ανέπαφη μέτρηση πίεσης (τονομετρία) η βιομετρία, η παχυμετρία του οφθαλμού και η βυθοσκόπηση καθώς και ειδικές εξετάσεις με υπερσύγχρονα μηχανήματα όπως η τοπογραφία κερατοειδούς, διάγνωση του κερατόκωνου, η οπτική τομογραφία ωχράς κηλίδας (O.C.T), η αναίμακτη αγγειογραφία ωχράς κηλίδας, (O.C.T ANGIO), η φλουοροαγγαειογραφεία βυθού ο αυτοφθορισμός βυθού για την πρώιμη διάγνωση της ωχροπάθειας, φωτογραφίες βυθού, για την  παρακολούθηση της εξέλιξης της οφθαλμοπάθειας των διαβητικών ασθενών, O.C.T οπτικού νεύρου και εξέταση οπτικού πεδίου για τη διάγνωση και τη μελέτη της εξέλιξης του γλαυκώματος.

Η μονάδα προμηθεύτηκε επίσης, υπερσύγχρονο διαθλαστικό laser για την αντιμετώπιση της μυωπίας και όχι μόνο και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι στη διάθεση των ασθενών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο προεγχειρητικός έλεγχος θα είναι δωρεάν.

Η παρουσίαση δημοσιεύθηκε στο FRESH Winter Stories 2023.

Φωτογραφίες: Οφθαλμολογικό Δράμας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!