Μονοπάτι Μεσορόπης: Η φύση σε όλο της το μεγαλείο

Μονοπάτι Μεσορόπης: Η φύση σε όλο της το μεγαλείο

Πρόσφατα διαμορφωμένη διαδρομή μήκους 5140μ με αφετηρία το χωριό Μεσορόπη και κατάληξη μετά από πορεία περίπου 4 ωρών στο σπήλαιο της Βοσκόβρυσης. Το μονοπάτι είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στο ρέμα (όπου υπάρχει ροή νερού όλο το χρόνο), ενώ η φύση χαρίζει απλόχερα την ομορφιά της αφού συναντάει ο οδοιπόρος πολλούς καταρράχτες με τον μεγαλύτερο να είναι 7μέτρα, ξύλινα γεφύρια, αλλά και πολλά είδη δέντρων όπως οι βελανιδιές, τα πλατάνια, οι οξιές, οι σχοίνοι και οι φτέρες. Η πανίδα περιλαμβάνει λαγούς, αλεπούδες, τσακάλια, αγριογούρουνα, λύκους, γεράκια αλλά και καραβίδες στις γκιόλες που σχηματίζονται.

Για τους πιο μυημένους το μονοπάτι μετά την τρίτη ξύλινη γέφυρα χωρίζει και πηγαίνει προς την κορυφή Αυγό και τα καταφύγια του ΕΟΣ Καβάλας και του ΣΧΟ Καβάλας

Η θέα προς την Πιέρια κοιλάδα αλλά και προς τις κορυφές του Παγγαίου σε συνδυασμό με τον ήχο του νερού ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις  ενώ για ξεκούραση υπάρχουν αρκετά σημεία κατάλληλα διαμορφωμένα σε όλο το μήκος του μονοπατιού. Η κατάληξη της διαδρομής, η σπήλια Βοσκόβρυση, η οποία στα έγκατα του Παγγαίου όρους γίνεται λιμναία εντυπωσιάζει τον επισκέπτη όπως και το σημείο όπου βρίσκεται, αγκαλιασμένη από βράχους που έχουν ύψος αρκετών δεκάδων μέτρων.

Ο οδοιπόρος χρειάζεται καλή παρέα, την απαραίτητη ένδυση και είναι σίγουρο ότι η φύση που θα συναντήσει θα τον ενθουσιάσει και θα τον μαγνητίσει.

Για όσους έχουν σκοπό να εισέλθουν έστω και λίγο στην σπηλιά είναι απαραίτητο να έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!