Ψαρονέφρι με πουρέ πρασοσέλινου και αυγολέμονο γιαουρτιού

Ψαρονέφρι με πουρέ πρασοσέλινου και αυγολέμονο γιαουρτιού

Υλικά

Για το κρέας

• 1 κιλό ψαρονέφρι σε φέτες 1,5 εκ

• 200 γρ. βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο

• αλάτι, πιπέρι

• 1 κλωναράκι θυμάρι

• 1 σκελίδα σκόρδο

• 100 ml λευκό κρασί

Για τον πουρέ

• 8 πράσα σε λεπτές ροδέλες μόνο το λευκό μέρος

• 2 ρίζες σέλινου μέτριες σε χοντρούς κύβους

• 1 ξερό κρεμμύδι

• 3 μέτριες πατάτες

• αλάτι, πιπέρι

• 1 κ.τ.γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

• 1½ l νερό

Για το αυγολέμονο γιαουρτιού

• 2 αυγά

• 2 κ.τ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

• χυμός δύο λεμονιών

• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1 Aλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από το ψαρονέφρι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και το κλωνάρι θυμαριού και θωρακίζουμε το κρέας μας και από τις δύο μεριές.

2. Αφού ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές,το αφαιρούμε σε μια πιατέλα και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.

3. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και τα σέλινα.

4. Τα σοτάρουμε και μόλις μαλακώσουν λίγο, επανατοποθετούμε το κρέας, σβήνοντας με το κρασί.

5. Αφού εξατμιστεί η αλκοόλη, βάζουμε λίγο νερό, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα.

6. Όταν κοντεύει να ολοκληρωθεί το φαγητό, ετοιμάζουμετο το αυγολέμονο.

7. Χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού σιγά σιγά.

8. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

9. Ρίχνουμε λίγο λίγο από τον ζωμό του φαγητού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει.

10. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αφήνοντάς το να πάρει μια βράση, και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σόφη Ουργαντζίδου / Chef

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!