Στα λουτρά της Τραϊανούπολης

Στα λουτρά της Τραϊανούπολης

Η πόλη που ίδρυσε ο ρωμαίος αυτοκράτορας Τραϊανός, δίπλα από την αρχαία Εγνατία και πάνω σε ιαματικές πηγές αποτέλεσε για αιώνες μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Θράκης μέχρι και το 1346 που ερήμωσε μετά από πολεμικές συράξεις που την είχαν σαν επίκεντρο. Η αρχαιολογική σκαπάνη μέχρι και σήμερα στην περιοχή είναι ελλιπέστατη και ο χώρος που εκτεινόταν η πόλη είναι αρκετά μεγάλος. Οι ιδιότητες των νερών που αναβλύζουν όμως μέχρι και σήμερα το έχει κάνει κέντρο με ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις να καταλαμβάνουν τον χώρο.

Στην βόλτα μας είδαμε να στέκει ακόμα αγέρωχη η Χάνα, έναν επιβλητικό καμαροστέγαστο ξενώνα που οικοδομήθηκε στο τέλος του 14ου αιώνα από τον στρατηγό Γαζή Αχμέτ Εβρένο που θέλησε να αξιοποιήσει τις πηγές. Λίγα μέτρα πιο πέρα η βόλτα μας μάς έφερε στο να θαυμάσουμε τα χαρακτηριστικά κτίσματα που ο κόσμος για αιώνες έκανε τα θεραυπευτικά και ιαματικά λουτρά του.

Μόλις 17 χιλιόμετρα δυτικά από την Αλεξανδρούπολη με εύκολη πρόσβαση μέσω της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας η Τραϊανούπολη έχει πολλά να φέρει ακόμα στο φως όταν θα έρθει η ώρα, αλλά μέχρι στιγμής μας αποζημιώνει με τα υπέροχα λουτρά της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!